Vicit Vim Virtus

...welkom bij de oudste Vrijmetselaarsloge van Haarlem.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Nieuws

Afdrukken PDF

De volgende avond voor belangstellenden is op 13 oktober 2021:

Op woensdag 13 oktober 2021 om 20 uur opent de loge Vicit Vim Virtus haar deuren aan de Ripperdastraat 13 voor belangstellenden. Deze avond bent u van harte welkom om kennis te maken met de vrijmetselarij in de oudste vereniging van Haarlem. Heeft u belangstelling meldt U dan aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij heten u graag van harte welkom.

Het thema van de avond zal zijn "Het Zoeken naar Licht: een avond met vrijmetselaren."

Wat betekent dat “Licht” eigenlijk? Waarom streven vrijmetselaren er naar en hoe doen ze dat? Waarom kiest iemand er voor om vrijmetselaar te worden en wat heeft het men in hun leven gebracht?

Voor zoekende mensen die verdieping, verbinding en ontplooiing in hun leven nastreven openen we de deuren met een inleiding en informeel gesprek. Op deze en andere vragen kunt u antwoord krijgen van meerdere aanwezige vrijmetselaars. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Het gebeurt zelden dat de vrijmetselaren u welkom heten om te laten zien wat zij doen. Al sinds enkele eeuwen geleden doen er over de vrijmetselarij de meest wilde verhalen de ronde. Toch is het geen geheim genootschap met vreemde rituelen. Maar hoe zit het dan wel? Wat doen vrijmetselaren eigenlijk? En hoe is het om zelf vrijmetselaar te zijn? Op deze en andere vragen kunt u nu antwoord krijgen. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Voor zoekende mensen die verdieping, verbinding en ontplooiing in hun leven nastreven openen we de deuren met een inleiding en informeel gesprek. Op deze en andere vragen kunt u antwoord krijgen van meerdere aanwezige vrijmetselaars. U kunt zo al een eerste idee krijgen of de vrijmetselarij iets voor U zou kunnen betekenen.

Meer informatie is te vinden op onze facebookpagina

Werken aan een betere wereld

Al sinds 1788 is loge Vicit Vim Virtus een ontmoetingsplaats voor mannen met uiteenlopende achtergronden, levensbeschouwingen en inzichten. Ze willen zichzelf verbeteren, om zo aan een betere wereld te werken. De gezamenlijke arbeid met symbolen en rituelen leidt tot beleving van verbondenheid. Vrijmetselarij is geen godsdienst, maar vrijmetselaren geloven wel in een hoger beginsel dat ieder lid zelf inhoud kan geven. Ook wat een mens en de wereld beter maakt, schrijft de vrijmetselarij niet voor. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid. Zoals ook het steunen van goede doelen, wat daarom stilzwijgend geschiedt. Eenvoudig gezegd is het motto van de vrijmetselarij: verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Interesse?

De loge staat open voor de “vrij man van goede naam” en dat houdt in: voor iedereen, mits van het mannelijke geslacht en minimaal 21 jaar oud. Het mannelijke karakter is historisch bepaald en geeft een eigen kenmerkende sfeer. Vrouwen kunnen terecht bij de vrouwelijke en gemengde vrijmetselarij. Informatie hierover kunt U op het web vinden. Als U geïnteresseerd bent kom dan langs op op 3 april a.s.. Wilt u zich aanmelden of een keer een persoonlijk gesprek, neem dan contact met ons op via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . U bent van harte welkom.